Skip to main content
Trening

Kako odabrati adekvatnu sportsku odjeću i pomagala za trening?

Kako odabrati adekvatnu sportsku odjeću i pomagala za trening?
Lovro Gmaz
Autor6 godina Prije
Pogledaj profil osobe Lovro Gmaz

Početnici u teretanama često su krcati stvarima poput raznih rukavica, zglobnika, remena i sličnog, a njima se ne znaju pravilno služiti. Jesu li ta pomagala zaista nužna ako smo tek krenuli s treninzima? Nisu. Za trening je uvijek najpotrebnija dobra volja. Ljudi često odustaju već prije nego što krenu u fitness avanturu jer smatraju da za to nemaju dovoljno novaca. Jedini novac koji morate izdvojiti onaj je za članarinu u teretani.

No, za suplemente, obuću, odjeću i pomagala možete izdvojiti svoj džeparac kako biste bili sigurniji i još bolji u onome što radite. Navedeno služi kako bi ostvarili svoj cilj brže i kako bi pri tome bili sigurni od nepotrebnih ozlijeda. U nastavku preporučujem Myprotein pomagala i odjeću koju koristim prilikom treniranja. Za mene ta oprema ima velik značaj i daje mi sigurnost prilikom priprema za natjecanje kada kilaže povećavam do maksimuma.

1. Myprotein Wrist Wraps ( steznici za zglobove)

Steznici za zglobove moje su osnovno pomagalo bez kojeg ne mogu zamisliti trening. Prilikom podizanja velikih kilaža zglobovi su veoma opterećeni. Kod bench pressa najviše stradaju zglobovi ruku i ramena. Ovi mi steznici za zglobove pomažu u sprečavanju ozljeda, a u propisanim mjerama dozvoljeni su i kao oprema za natjecanje.

2. Myprotein podstavljene trake za podizanje

Trake su izvrstan odabir za rekreativce koji koriste velike kilaže. Osobno ih koristim dok radim mrtvo dizanje, iako im je primjena velika. Koriste se kako bi olakšale razne varijante mrtvog dizanja, zgibova, veslanja i sl. Na powerlifting natjecanju se ne smiju koristiti, zato ih preporučam svim rekreativcima i onima koji ih koriste samo tijekom priprema za natjecanje.

3. Myprotein Heavy‐Duty Padded Lifting Grips

Gripovi za dizanje utega široko su primjenjivi, a posebice prilikom treninga leđa. Mogu se koristiti kod gotovo svih vježbi (za razna podizanja i povlačenja). Najveća im je prednost što sprečavaju nastanak bolnih žuljeva na dlanovima.

4. Myprotein kožni pojas za dizanje

Pojas se koristi kako bi kralježnica bila sigurna pod velikim teretom. Preporučujem upotrebu pojasa pri izvođenju osnovnih vježbi (čučanj, mrtvo dizanje, potisak s klupe). Pojas je dozvoljen na powerlifting natjecanjima u propisanim veličinama.

 

Kako bi svaki trening bio uspješno odrađen, potrebna je potpuna motivacija i koncentracija. Veliko zadovoljstvo prilikom treniranja čini nam udobna i lijepa odjevna kombinacija.

Myprotein odjeća može se pronaći u raznim veličinama i stilovima, a osobno posebno preporučujem Seamless kolekciju koja pruža potpunu udobnost zbog toga što su odjevni predmeti dovoljno uski i rastezljivi istovremeno, a ono što je najvažnije – nisu prozirni. (P.S. Ženske tajice u potpunosti su pogodne za čučnjeve jer nisu nimalo prozirne!)

 

Ja sam Lovro Gmaz iz Oroslavja i imam 20 godina. Student sam elektrotehnike. Trostruki sam državni prvak u bench pressu, a time se bavim već 5 godina. Svojim člancima koji sadrže primjere treninga i zdrave recepte najviše želim pomoći početnicima, onima koji još sami ne znaju puno o tome.

Pretplatite se za ekskluzivne ponude:

Connect with us
flag
2024 © 2018 The Hut.com Limited, tvrtka registrirana u Engleskoj i Wales-u (broj tvrtke 05016010) na adresi Voyager House, Chicago Avenue, Manchester Airport, M90 3DQ.
Platite sigurno sa
  • AMEX
myprotein