Skip to main content
Trening

Kako rano ustati za trening

Kako rano ustati za trening
Evangeline Howarth
Pisac i stručnjak3 godina Prije
Pogledaj profil osobe Evangeline Howarth

Ako često prekršite obećanje samome sebi da ćete odraditi trening prije nego započne dan, nastavite čitati. Tijekom dana je jako lako odustati od treninga tako da je najbolje odraditi ga što prije moguće.

Može biti težak zadatak probuditi se sat, dva ranije no inače, ali nekada jednostavno morate. Evo nekoliko načina da se pripremite za jutarnji trening i osjećate budno i energizirano, a ne umorno i tromo.

Koraci za rani početak

Svatko tko već ima čvrstu rutinu buđenja u 4 ili 5 ujutro reći će vam da je jednostavno ustanete, ali naravno da većini nas nije baš tako jednostavno. Ti pojedinci rade puno sitnica koje im pomažu da se rano ustanu bez da se osjećaju devastirano ili polu-budno. Treba započeti večer prije.

 

Pripremite se

Pripremite robu za trening. Najteže je odabrati tajice i majicu ujutro kada ste još uvijek u polu snu. Riješite to tako da večer ranije pripremite odjeću za teretanu tako da se ujutro ne zamarate što se slaže s čime ili koje tenisice odabrati.

 

Pripremite obrok

Pripremi hranu noć prije. Baš poput odjeće, ne želite razmišljati o pripremi hrane u 5 ujutro. Priprema frapea ili proteinskog napitka večer prije (jednostavno ga spremite u hladnjak) neće vam uštedjeti puno vremena, ali ćete vam pomoći da se usredotočite na mentalnu igru jer barem nećete morati razmišljati o pripremi obroka.

 

Postavite više alarma

Većina nas već to radi, ali će također biti korisno da se rano ujutro ustanete. Postavljenje jednog alarma 15-30 minuta prije nego se zaista trebate ustati može vas prevariti da se osjećate odmornije. U 4: 30, kada prvi put čujete taj alarm, poželjet ćete ponovno zaspati... i to ćete učiniti! Tada ćete se probuditi u 5 sati, osjećajući da je već 5: 30 (pogotovo ako niste provjerili vrijeme kada je prvi alarm radio).  Jedina stvar koju treba imati na umu je da ne izignorirate i drugi alarm kako biste više spavali.

 

Naspavajte se

Jednostavno je - pobrinite se da dobijete 7-9 sati sna kako se ujutro ne biste osjećali tromo. Možda ne zvuči kao velika razlika, ali odspavajte tri dana za redom po 6 sati, a zatim tri dana za redom po 8 sati. Osjetit ćete razliku. Pogotovo tijekom dana. Naspavajte se i ujutro ćete se i lakše ustati iz udobnog kreveta.

 

Odmaknite alarm od kreveta

Stavite alarm na drugu stranu prostorije. Možda zvuči jednostavno, ali puno lakše ćete ostati izvan kreveta ako ste prisiljeni ustati se kako bi isključili alarm.

 

Pronađite prekidač

Upalite svjetlo. U tom trenu to može biti mučenje, ali paljenje svjetla probuditi će vaš mozak i lakše ćete se probuditi nego da ostanete u mraku.

 

Kofein

Iako može potrajati i do 30 minuta da počne djelovati, kofein je sjajan način da vas energizira za jutarnju vježbu. Nadamo se da znate svoju razinu tolerancije, ali ako ne, počnite s malom dozom od 80 do 100 mg (jedna šalica kave ili dvije vrećice čaja) i polako dođite do 200 do 400 mg, ovisno o vašoj kilaži i toleranciji. Postoji mnogo načina da unesete kofein, ali ako vam je potrebna brza energija i ne želite progutati tri šalice kave, pilule su brz i jeftin način da dobijete dnevnu dozu.

 

Poruka za razmišljanje

Iako postoje mnogi drugi savjeti i trikovi koje ljudi koriste kako bi se probudili za vježbanje, najvažnije su savjeti kojih se možete držati. Sve što je potrebno da vas izvuče iz kreveta i pripremite za trening s maksimalnim entuzijazmom i energijom. Za sve one koji imaju previše posla nakon posla, jutarnji trening je sjajan način da se trening odradi prije nego što dan uopće započne.

A za nas koji trenutno radimo od doma, rano odrađivanje treninga pomaže u podjeli i strukturiranju dana. Ako odlučite probati, sretno!

 

Evangeline Howarth
Pisac i stručnjak
Pogledaj profil osobe Evangeline Howarth
Evangeline is a Veganuary convert and newbie vegan with a degree in English and French from the University of Nottingham. Having recently ditched the meat and dairy, she really enjoys the new flavours and cooking techniques she’s encountered on a plant-based diet. She’s been shocked by the millions of ways you can use tofu, however still hasn’t found a decent cheese substitute! When she’s not in the office or eating, Evangeline usually out running or sailing. As a qualified RYA Dinghy Instructor and a marathon runner, she knows the importance of providing your body with the right nutrients for endurance sports as well as a busy lifestyle. Find out more about Evie's experience here.

Pretplatite se za ekskluzivne ponude:

Connect with us
flag
2024 © 2018 The Hut.com Limited, tvrtka registrirana u Engleskoj i Wales-u (broj tvrtke 05016010) na adresi Voyager House, Chicago Avenue, Manchester Airport, M90 3DQ.
Platite sigurno sa
  • AMEX
myprotein