Prehrana

Hidratacija

Hidratacija kod sportaša može imati direktan utjecaj na performanse, jer ako je sportaš dehidriran, to može negativno utjecati na njegove performanse. Stoga je važno svim sudionicima sportova, pogotovo onih koji uključuju izdržljivost poput trčanja, bicikliranja i triatlona, uzeti u obzir hidrataciju prilikom sastavljanja programa prehrane i treninga.

Važno je uzeti u obzir kako konzumacija same vode možda nije najbolji način unosa tekućine kako bi se povećala hidratacija tijela. Konzumacija vode s ugljikohidratima poput Fruktoze I Maltodekstrina mogu potaknuti unos, dok se dodatkom elektrolita može poboljšati zadržavanje vode u tijelu.

Myprotein Energija & Izdržljivost pruža široki asortiman preciznih proizvoda za prije, za vrijeme i poslije treninga kako bi se poboljšale performanse, smanjila iscrpljenost i spriječile ozljede.

Naši se članci trebaju koristiti samo u informativne i obrazovne svrhe te nisu namijenjeni za medicinski savjet. Ako ste zabrinuti za svoje zdravlje, obratite se stručnoj osobi prije uzimanja prehrambenih dodataka ili uvođenja značajnih promjena u prehrani.Marija Gojević-Zrnić

Marija Gojević-Zrnić

Pisac i stručnjak


Provjeri super ponude i popuste! KUPI ODMAH