Skip to main content
Suplementi

ACTIVE WOMEN BCAA

ACTIVE WOMEN BCAA
Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak6 godina Prije
Pogledaj profil osobe Marija Gojević-Zrnić

Što su BCAA?

BCAA skraćenica je engleskog naziva koji u prijevodu znači "aminokiseline razgranatog lanca". One su gradivni materijal koji tvori proteine. Sveukupno postoji 20 aminokiselina, od čega su 9 esencijalne (EAA’s) fenilalanin,valin,treonin,triptofan,metionin,leucin,izoleucin,lizin i histidin. One su esencijalne jer ih tijelo ne može samo stvoriti, stoga ih je nužno unositi kroz prehranu. Širok je izbor izvora proteina koji su bogati aminokiselinama Ispod smo naveli listu izvora proteina, animalni i biljni zajedno(primjeri ispod)

Životinjski izvori proteina Biljni izvori proteina
Piletina Grah
Puretina Tofu
Jaja Proteini Graška
Sardine Zrna Mahunarki
Kozice Grahorice

Kao dodatak gore navedenim namirnicama, suplementi poput whey proteina i BCAA mogu se koristiti. BCAA su popularan dodatak prehrani koji potpomaže unos EAA’s (esencijalne aminokiseline) i dostupan je u obliku tableta ili praha. Omiljene su zbog niske kalorijske vrijednosti i mogućnosti da ih pijuckate kroz dan Najčešće, BCAA suplementi sadržavaju 3 esencijalne aminokiseline uključujući leucin, izoleucin i valin.

Što je posebno kod Active Women BCAA Formula

Fermentirani BCAA : Dugolančane aminokiseline razgranatog lanca biljnog podrijetla koje podržavaju tonus mišića. Ne brinite, to što su fermentirane i veganskog podrijetla ne znači da su išta manje efektivne.L-Glutamin: Esencijalna aminokiselina koju se smatra aminokiselinom za održavanje. To je zato jer se koristi tijekom kontrakcije koštanog mišića tijekom vježbanja te je zato ključna kod potpomaganja sinteze proteina. Žene nemaju istu razinu testosterona kao muškarci, što rezultira time da teže grade mišićnu masu. Stoga, svakako je dobro dodatno unositi dodatne esencijalne aminokiselineKokosova Voda u Prahu : Prah sadrži kalij, kalcij, magnezij, fosfor i natrij. Oni održavaju povoljnu razinu elektrolita koja se gubi, posebno tijekom intenzivnog treninga. Elektroliti su minerali u tijelu koji prenose električni naboj odgovoran za kontrolu mnogih funkcija u tijelu.Ekstrakt Sjemenki Grožđa: Botanički suplement koji podržava lijepi ten. Zanimljivo, sjemenke su se smatrale sadržajem za bacanje kod prerade vina dok mnoštvo studija nisu prikazale njihove benefite. Sjemenke sadrže mješavinu flavonoida, Vitamina E, linoleinske kiseline i polifenola. Polifenoli pomažu smanjiti nadutost u tijelu neutralizirajući radikale kisika. Također sadrže visoku razinu vitamina C koji pomaže održavati vaš imunološki sustav - zdrav imunitet = zdravo tijelo i um!Prirodne Arome: BCAA su često jako slatki ili izuzetno jako aromatizirani s visokom razinom šećera, aroma ili sukraloze. To je zbog neugodno okusa nearomatiziranih BCAA. Zbog formulacije koja uključuje kokosov prah i ekstrakt sjemenki grožđa, u mogućnosti smo koristiti manju dozu i prirodne arome. Pažljivo smo odabrali tri prirodna okusa koji su savršeni za pijuckanje kroz dan, tijekom treninga ili odmora; Ljetno Voće, Čaj od Breskve te Brusnica i Nar.Pakiranje

Umjesto naših tradicionalnih Active Woman pakiranja, s uzbuđenjem lansiramo naše Active Women BCAA u novom formatu pakiranja. Naše vibrantno pakiranje je savršeno za #instagram post, s poklopcem boje fuksije i praktičnom mjericom!

Kada konzumirati Active Women BCAA?

Tijekom treninga: Jednostavno dodajte 10g, 2 mjerice, BCAA suplementa kao napitak tijekom vašeg treninga što će poduprijeti redukciju umora, što će vam svakako dati poticaj tijekom treningaOporavak: Dokazano je kako BCAA smanjuju umor mišića, što znači brži oporavak!

Želite smanjiti masno tkivo I poboljšati tonus?

Kada gubite na težini, može doći i do gubitka mišićne mase. To je zato jer za vrijeme kalorijskog suficita naša tijela koriste aminokiseline koje su inače namijenjene za sintezu proteina (gradnju mišića) kao izvor energije. Uzimajući BCAA možeš smanjiti gubitak mišića i maksimizirati gubitak masnog tkiva!No, kako to funkcionira? Istraživanja su pokazala kako tijelo teže održava kilogram mišića nego kilogram masnog tkiva. Stoga, vaše tijelo će raditi jače, metabolizam će se povećati i gubit ćete masno tkivo dok vam se bude poboljšavao tonus mišića! Uzimanjem BCAA između obroka te također prije i poslije svakog treninga, održavati će vaše tijelo u statusu gradnje mišića i smanjenja masnog tkiva. Proteinski napitak također pomaže s obzirom na to da ima visoki udio dugolančanih aminokiselina razgranatog lanca. Active Women BCAA su savršeni suplement za postizanje toniziranog i zdravog tijela.

 

Naši se članci trebaju koristiti samo u informativne i obrazovne svrhe te nisu namijenjeni za medicinski savjet. Ako ste zabrinuti za svoje zdravlje, obratite se stručnoj osobi prije uzimanja prehrambenih dodataka ili uvođenja značajnih promjena u prehrani.

Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak
Pogledaj profil osobe Marija Gojević-Zrnić

Pretplatite se za ekskluzivne ponude:

Connect with us
flag
2024 © 2018 The Hut.com Limited, tvrtka registrirana u Engleskoj i Wales-u (broj tvrtke 05016010) na adresi Voyager House, Chicago Avenue, Manchester Airport, M90 3DQ.
Platite sigurno sa
  • AMEX
myprotein