Recepti

Tacosi za doručak | Ideje za visokoproteinski doručak

Vrijeme je da začinite doručak

Ovi nevjerojatni tacosi po recepturi Nialla Kirklanda savršen su način za započeti dan s malo topline i puno okusa.

Svaka mini tortilja sastoji se od kobasica, sezonskog povrća, kajgane, kriški avokada, malo sira te ljutog umaka – ako ste dovoljno hrabri. Pričajmo o senzacionalnom.

Nakon što savladate izradu ovih tacosa, bez sumnje ćete postati kralj ili kraljica doručka unutar grupe vaših prijatelja.

Za 10 tacosa

Sastojci                       

  • 35ml 100% kokosovog ulja
  • 4 kobasice (oguljene)
  • 1 kapula (izrezana na kockice)
  • 1 paprika (izrezana na kockice)
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1 žličica češnjaka
  • Prstohvat mljevenog čilija
  • 4 jaja (istučena i začinjena)
  • 2 mlade kapulice (sitno isjeckane)
  • 1 avokado srednje veličine (narezan)
  • 30g cheddar sira (ribanog)
  • 50g salse
  • Mini tortilje

Za posluživanje:

  • Ljuti umak
  • Korijander

Način pripreme

  1. Zagrijte kokosovo ulje u tavi na srednjoj toplini i dodajte kobasice. Drvenom žlicom ili kuhačom zdrobite kobasice dok se prže.
  2. Kada su kobasice gotove dodajte kapulu i papriku i pržite dok povrće ne omekša.
  3. Dodajte kumin, mljevenu papriku, češnjak i mljeveni čili te dobro začinite.
  4. Pržite još 5 minuta dok kobasica i povrće ne upiju začine, uklonite s vatre i stavite sa strane.
  5. Zagrijte još jednu žlicu kokosovog ulja na tavi te dodajte jaja. Pržite nekoliko minuta stalno miješajući, a zatim dodajte mladu kapulicu, još malo miješajte pa maknite s vatre.
  6. Vrijeme je za tacose! Niall tacose prvi napuni mješavinom kobasice i povrća, zatim doda jaja, avokada pa sir te nakon toga salsu, mrvicu ljutog umaka te prstohvat korijandera. Doručak je poslužen!

Nutritivne informacije za jedan taco:

Kalorije Bjelančevine Ugljikohidrati Masti
189 10.3g 15.2g 13g

 

Tacosi za doručak | Ideje za visokoproteinski doručak



Myprotein

Myprotein

Autor


Provjeri super ponude i popuste! KUPI ODMAH