Suplementi

Što su aminokiseline?

Sve bjelančevine našeg tijela, kao i one iz hrane, sastoje se od kemijskih tvari koje se nazivaju aminokiselinama. Manjak samo jedne od njih može imati utjecaj na zdravlje i organizam.

Svaka stanica našeg tijela treba i iskorištava aminokiseline. Kad jedete, vaš probavni sustav razgrađuje bjelančevine iz hrane na pojedine aminokiseline, koje se zatim ponovo slažu prema potrebama tijela.

Postoje dvije vrste aminokiselina: neesencijalne (njih tijelo može proizvesti samo) i esencijalne ( unose se putem hrane).

Aminokiseline su potrebne za oporavak mišića, tetiva, kože, ligamenata, organa, žlijezda, noktiju i kose. Imaju ulogu u proizvodnji hormona, neuroprijenosnika i enzima.
Mogu pomoći kod bolesti srca, smanjenja razine triglicerida (masnoće u krvi povezane s kolesterolom), potiču oporavak oštećenih stanica, jača imunosni sustav i još mnogo toga.

Glavni razlog manjka aminokiselina je loša prehrana, a na njihovu količinu u organizmu mogu utjecati i razne bolesti, lijekovi i stres.

Možete ih nadoknaditi kroz prehranu bogatu bjelančevinama ili dodatke prehrani koji dolaze u obliku kapsula, tekućem obliku, praškastom obliku i tabletama.

Ponekad je teško unijeti baš sve potrebne nutrijente kroz prehranu, a pogotovo ako redovito treniramo. Tu odlično pomažu aminokiseline koje pomažu našem tijelu kako bi se oporavilo.

 

A ako ponekad imate veliku želju za slatkim, pa makar ona bila baš prije spavanja, imam rješenje za vas! Amino žele bomboni!

Osim što će vam pomoći da se oporavite utažit će želju za slatkim i to bez imalo grižnje savjesti.

 

Trebati će vam:

1 instant želatina

1 mjerica BCAA aminokiselina

200ml vode

 

Postupak:

Pomiješati sve sastoje električnim mikserom, uliti u željeni kalup i ostaviti u hladnjaku cca 4h.

Za dodatan okus možete dodati narezanog voća!

Naši se članci trebaju koristiti samo u informativne i obrazovne svrhe te nisu namijenjeni za medicinski savjet. Ako ste zabrinuti za svoje zdravlje, obratite se stručnoj osobi prije uzimanja prehrambenih dodataka ili uvođenja značajnih promjena u prehrani.Valentina Filipović

Valentina Filipović

Pisac i stručnjak

Ja sam Valentina Filipović apsolutna juniorska i seniorska prvakinja Hrvatske u kategorji bikini, također 2017. godine okrunila sam se titulom "Miss FIBO" na najvećem sajmu fitnessa na svijetu u Njemačkoj i to na sovme prvom natjecanju. Brojnim edukacijama i seminarima proširujem svoje znanje, te surađujem sa velikim brojem žena koje žele promijeniti svoje životne navike, ali i vrhunskim sportašicama. Svojim alternativnim kuhanjem tradicionalnih jela na zdrav način i brojnim receptima pomažem velikom broju ljudi da im fitness ne bude opterećenje nego užitak. Razvijam nove metode treninga koje mogu pratiti i rekreativci i profesionalci. Aktivno treniram i pole dance koji doprinosi mome fizičkom i psihičkom napretku


Provjeri super ponude i popuste! KUPI ODMAH