Daruj ovaj Božić nekoga s ovim savršenim drvcem napravljenim od proteinskih donut krafni.
Ovaj ukusan, sočan i jednostavan recept je jedini recept koji će ti biti potreban za izradu proteinskih krafni. Svaka proteinska krafna sadrži samo 161kcal i 5g masti te odličnih 8g proteina. Tko kaže da krafne ne mogu biti zdrave?
Ako se želiš praviti važan ovaj Božić, nadjeni svoje proteinske krafne sa zelenim preljevom (recept potraži niže) i posloži ih na isti način kao i mi – ili ih jednostavno ispeci, prelij sa svojim najdražim preljevom i uživaj.
Nemoj zaboraviti baciti oko na još ukusnih fitness recepata.
Smjesa čini: 6 krafni
Potrebna oprema: Kalup za donut krafne
Sastojci
Za krafne:
-
90g Instant Zobi(Vanilija okus ili Bez okusa) ili 90g valjane zobi smljevene u fini prah
-
30g Impact Whey Proteina okusa Vanilija ili Micelarni Kazein okusa Vanilija
-
0,5 čajne žličice praška za pecivo
-
1/4 čajne žličice soli
-
1 M jaje
-
60ml Javorovog sirupa (ili zaslađivač u formi sirupa po tvom izboru)
-
60ml mlijeka
-
2 žlice Smooth Kikiriki Maslaca
-
10-12 kapi Flavdrops arome Vanilije ili 0,5 žličice ekstrakta vanilije
Za preljev (opcionalno):
-
200g krem sira s malim udjelom masti
-
10-12 kapi Flavdrops arome Vanilije ili 0,5 žličice ekstrakta vanilije
-
Zaslađivač po želji (količina po želji)
-
1 žličica Matcha Zeleni Čaj u prahu (opcionalno)
Priprema
1. Zagrijati pećnicu na 200°C ili 180°C kod pećnica s ventilatorom.
2. Zatim, pomiješaj Instant Zob (ili samljevenu Valjanu Zob), whey protein, prašak za pecivo i sol u jednoj zdjeli. Miješaj dok se sastojci ne raspodjele jednako. Staviti sa strane na trenutak.
3. Jaje, javorov sirup, mlijeko, kikiriki maslac i vaniliju pomiješaj u blenderu dok se ne stvori glatka smjesa.
4. Dodaj vlažnu smjesu u suhu smjesu i nježno miješaj dok ne ostane svega nekoliko grudica i ne vidiš ostatke praška.
5. Kalup za donut krafne namaži s kokosovim uljem ili uljem po izboru te izlij smjesu u kalup, gotovo do ruba kalupa.
6. Postavi u sredinu pećnice, peci 11-13 minuta ili dok nož uboden u sredinu krafne ne izađe suh. Kad se ispeku, izvadi krafne iz pećnice, pusti da se ohlade 10 minuta u kalupu te ih onda izvadi iz kalupa i pusti da se ohlade u potpunosti.
7. Kako bi napravio preljev, jednostavno pomiješaj kremasti sir, zaslađivač, vaniliju i matcha prah dok se ne postigne glatka tekstura. Uroni jednu po jednu krafnicu u nadjev i ostavi u hladnjaku. Pohrani poklopljeno u hladnjaku do 3 dana.
Sviđa ti se recept za proteinske krafne? Nemoj zaboraviti baciti oko na još ukusnih fitness recepata.