Skip to main content
Recepti

Savršen recept za Proteinske Krafne | Božićno Donut Drvce

Savršen recept za Proteinske Krafne | Božićno Donut Drvce
Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak6 godina Prije
Pogledaj profil osobe Marija Gojević-Zrnić

Daruj ovaj Božić nekoga s ovim savršenim drvcem napravljenim od proteinskih donut krafni.

Ovaj ukusan, sočan i jednostavan recept je jedini recept koji će ti biti potreban za izradu proteinskih krafni. Svaka proteinska krafna sadrži samo 161kcal i 5g masti te odličnih 8g proteina. Tko kaže da krafne ne mogu biti zdrave?Ako se želiš praviti važan ovaj Božić, nadjeni svoje proteinske krafne sa zelenim preljevom (recept potraži niže) i posloži ih na isti način kao i mi - ili ih jednostavno ispeci, prelij sa svojim najdražim preljevom i uživaj.

Nemoj zaboraviti baciti oko na još ukusnih fitness recepata.

 

 

Smjesa čini: 6 krafni Potrebna oprema: Kalup za donut krafne

 

Sastojci

Za krafne:Za preljev (opcionalno):

Priprema

1. Zagrijati pećnicu na 200°C ili 180°C kod pećnica s ventilatorom.2. Zatim, pomiješaj Instant Zob (ili samljevenu Valjanu Zob), whey protein, prašak za pecivo i sol u jednoj zdjeli. Miješaj dok se sastojci ne raspodjele jednako. Staviti sa strane na trenutak.3. Jaje, javorov sirup, mlijeko, kikiriki maslac i vaniliju pomiješaj u blenderu dok se ne stvori glatka smjesa.4. Dodaj vlažnu smjesu u suhu smjesu i nježno miješaj dok ne ostane svega nekoliko grudica i ne vidiš ostatke praška.5. Kalup za donut krafne namaži s kokosovim uljem ili uljem po izboru te izlij smjesu u kalup, gotovo do ruba kalupa.6. Postavi u sredinu pećnice, peci 11-13 minuta ili dok nož uboden u sredinu krafne ne izađe suh. Kad se ispeku, izvadi krafne iz pećnice, pusti da se ohlade 10 minuta u kalupu te ih onda izvadi iz kalupa i pusti da se ohlade u potpunosti.7. Kako bi napravio preljev, jednostavno pomiješaj kremasti sir, zaslađivač, vaniliju i matcha prah dok se ne postigne glatka tekstura. Uroni jednu po jednu krafnicu u nadjev i ostavi u hladnjaku. Pohrani poklopljeno u hladnjaku do 3 dana.

 

Sviđa ti se recept za proteinske krafne? Nemoj zaboraviti baciti oko na još ukusnih fitness recepata.

Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak
Pogledaj profil osobe Marija Gojević-Zrnić

Pretplatite se za ekskluzivne ponude:

Connect with us
flag
2024 © 2018 The Hut.com Limited, tvrtka registrirana u Engleskoj i Wales-u (broj tvrtke 05016010) na adresi Voyager House, Chicago Avenue, Manchester Airport, M90 3DQ.
Platite sigurno sa
  • AMEX
myprotein