Recepti

Jednostavne božićne pite

Pite su božićni klasici bez kojih jednostavno ne može u ovo doba godine.

Ovaj jednostavan recept odličan je za pripremu vlastitih pita koje ne samo da će biti svježe pečene i ukusne, nego će u vama probuditi i ono pravo blagdansko raspoloženje. Osim toga, cijela kuća će mirisati božanstveno.

Za 12 komada

Sastojci

  • 1 žlica 100% kokosovog ulja
  • 100 g grožđica
  • 100 g ribizla
  • 100 g sušene brusnice
  • Sok 2 naranče
  • 1 jabuka (sitno nasjeckana)
  • 1 žličica esencije vanilije
  • 1 žličica miješanih začina
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • Limunova korica
  • Gotovo prhko tijesto
  • Brašno (za posipanje radne površine)

Oprema:

  • Okrugli rezač za tijesto (a može i obična šalica)
  • Rezač za tijesto u obliku zvijezde

Način pripreme

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C
  2. Zagrijte kokosovo ulje u velikoj tavi i dodajte nasjeckanu jabuku.
  3. Pržite jabuke 3 minute, a zatim dodajte grožđice, ribizle, suhe brusnice, sok od naranče, vaniliju, mješavinu začina, smeđi šećer i limunovu koricu i promiješajte.
  4. Pustite da se lagano vrije 10-15 minuta.
  5. U međuvremenu, lagano pospite radnu površinu brašnom i položite tijesto.
  6. Koristeći valjak za valjanje, razvaljajte tijesto dok ne bude otprilike debljine kovanice. Zatim, uz pomoć rezača za tijesto, izrežite tijesto na12 krugova i stavite sa strane. Provjerite je li promjer izrezanog tijesta malo veći od kalupa za muffine.
  7. Zatim od preostalog tijesta napravite kuglu i ponovno ga razvaljajte na površini posutoj brašnom. Koristite rezač u obliku zvijezde kako biste izrezali tijesto na 12 zvjezdica.
  8. A sad pripremi svoje pite. Lagano podmažite kalup za muffin s malo kokosovog ulja, a zatim oblikujte okruglo tijesto stavite u kalup. Ispunite ga punjenjem, a na vrhu stavite tijesto u obliku zvijezde.
  9. Pecite u pećnici 10-15 minuta, a zatim izvadite i pustite da se ohladi. Ukrasite svoje pite šećerom u prahu i uživajte!


Myprotein

Myprotein

Autor


Provjeri super ponude i popuste! KUPI ODMAH