Recepti

Božićna proteinska čokoladna rolada

Tražite li desert koji će krasiti vaš božićni stol, ali ne želite dodatni šećer nakon obilne božićne večere? Ova rolada bogata je bjelančevinama i odlična je poslastica nakon večere. Svaki sloj sadrži naš Impact Whey s okusom čokolade te je zbog toga izvrsna i za mišiće.

Punjenje je bezkalorično, napravljeno od grčkog jogurta i Impact Whey-a pa u ovoj poslastici možete uživati bez osjećaja grižnje savjesti. Pospite šećerom u prahu za još malo zimskog ugođaja – super jednostavno!

Za 10 porcija

Sastojci

  • 3 žlice čokoladno Impact Whey Proteina
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 cijelo jaje
  • 1 bjelanjak
  • 50g grčkog jogurta
  • 100g integralnog brašna
  • 2 žličice kakao praha
  • 100 g proteinske čokolade (tamne)
  • 1 žličica šećera u prahu

Način pripreme

  1. Obložite pravokutni pladanj papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 180°C ili 160°C ako imate ventilacijsku pećnicu.
  2. Pomiješajte cijelo jaje s još jednim bjelanjkom prije nego dodate kokosov šećer.
  3. Zatim dodajte integralno brašno, prašak za pecivo i kakao u prahu u zdjelu i pomiješajte.
  4. Nakon toga dodajte jednu žlicu Impact Whey-a s okusom čokolade i izlijte mješavinu na lim za pečenje.
  5. Pecite u pećnici 20ak minuta.
  6. Za punjenje pomiješajte grčki jogurt s jednom žlicom Impact Whey-a s okusom čokolade i miješajte dok grudice ne nestanu.
  7. Izvadite tijesto iz pećnice i nakon što se ohladi po njemu polijte punjenje.
  8. Oprezno zarolajte tijesto kako biste dobili roladu.
  9. Zatim izlomite proteinsku čokoladu, dodajte je u zdjelu skupa sa žlicom Impact Whey-a s okusom čokolade i kokosovim uljem i otopite u mikrovalnoj.
  10. Izvadite iz mikrovalne i miješajte dok grudice ne nestanu te zatim premažite roladu.
  11. Za kraj roladu pospite šećerom u prahu.


Myprotein

Myprotein

Autor


Provjeri super ponude i popuste! KUPI ODMAH