Skip to main content
Lifestyle

Blagodati hidratacije

Blagodati hidratacije
Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak6 godina Prije
Pogledaj profil osobe Marija Gojević-Zrnić

Neka tvoja boca uvijek bude puna! U nastavku saznaj zašto bi trebao piti barem 2 litre vode na dan i kako to može utjecati na tvoje zdravlje i svakodnevnu razinu energije.

 

Mršavljenje

Iako hidratacija nije direktno povezana s mršavljenjem, pijenje vode umjesto gaziranih pića ili zaslađenih sokova neće samo utažiti tvoju žeđ, već i pomoći tijelu izbaciti toksine, bez kalorija. Pijenje jedne čaše vode prije obroka može ti pomoći da jedeš manje, jer je žeđ često pogrešno protumačena kao glad – što je savršena izlika za one koji vole jesti!

 

Elastičnost kože

Hidratizirana, meka i elastična – što više trebaš od svoje kože? Pijenjem više od 2 litre dnevno možeš smanjiti rizik od suhe kože, kao i dermatitisa, starenja kože i infekcija – to je puno povoljniji i pristupačniji način od korištenja raznih losiona i napitaka. Neka tvoja koža zasja i izgleda mladoliko cijele godine.

 

Učinkovitost mišića

Hidratacija je ključna za jake mišiće pune energije. Zašto? Zato što voda pospješuje transportu kisika u mišiće, pripremajući ih za povećanu tjelesnu aktivnost. Unošenje vode pomaže i u sprječavanju grčenja mišića te podmazivanju zglobova, što smanjuje mogućnost ozljeda mišića i iscrpljenosti.

 

Imunitet

Tvoje tajno oružje! Zaštiti se od bolesti, spriječi pojavu glavobolja, boli u zglobovima, iscrpljenosti i slabosti sa snahom H2O! Pijenje puno vode opskrbljuje tjelesne stanice s puno kisika, što znači da ćeš biti u vrhunskoj kondiciji cijele godine. Pij i uživaj.

 

Povećaj snagu mozga

Unos vode znanstveno dokazano pomaže kod učenja i akademskih rezultata! Hidratacija tijela nakon noćnog izlaska savršen je lijek za glavobolju te će te osvježiti, revitalizirati i resetirati mozak za dan koji slijedi, što je važno za zdrav i sretan život pun energije!

Naši se članci trebaju koristiti samo u informativne i obrazovne svrhe te nisu namijenjeni za medicinski savjet. Ako ste zabrinuti za svoje zdravlje, obratite se stručnoj osobi prije uzimanja prehrambenih dodataka ili uvođenja značajnih promjena u prehrani.

Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak
Pogledaj profil osobe Marija Gojević-Zrnić

Pretplatite se za ekskluzivne ponude:

Connect with us
flag
2024 © 2018 The Hut.com Limited, tvrtka registrirana u Engleskoj i Wales-u (broj tvrtke 05016010) na adresi Voyager House, Chicago Avenue, Manchester Airport, M90 3DQ.
Platite sigurno sa
  • AMEX
myprotein