Skip to main content
Lifestyle

Male fitness promjene

Male fitness promjene
Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak6 godina Prije
Pogledaj profil osobe Marija Gojević-Zrnić

Potpuna promjena životnih navika može biti prevelik zalogaj. Često stvaramo planove za dramatične promjene koje dugoročno nisu održive. Kod mnogih ljudi uvođenje malih promjena u konačnici rezultira aktivnijim životnim stilom, dugoročno. Trebaš inspiraciju? Evo našeg prijedloga malih promjena koje možeš uvesti kako bi bio u još boljoj formi.

 

 

Penji se stubama

Kada god ti se pruži prilika, izaberi stube umjesto lifta. Ova će mala promjena pogodovati mišićima jezgre, gluteusa i zadnje lože. Penjanjem stubama u trajanju od pet minuta dnevno možeš potrošiti dodatnih 310 kalorija tjedno, bez da se oznojiš.

 

Iskoristi vrijeme pranja zubi

Dok četkaš zube 3 minute kako bi bili lijepi – vježbaj. Odaberi vježbu poput čučnjeva ili iskoraka i ponavljaj ju dok vrijeme ne istekne. Ovo je posebno korisno ujutro, jer će tjelovježba potaknuti krvotok.

 

Nagradi se aktivnošću, ne hranom

Često se jako trudimo postići neki fitness cilj, a onda sve poništimo „nagradom“. Dobro je otići trčati, no nećeš smršavjeti ako to popratiš prženom piletinom i krumpirićima.  Uravnotežena je prehrana, naravno, ključna za dugoročni fitness uspjeh. Kada, umjesto deserta, aktivnosti poput plivanja počneš smatrati nagradom i rezultati će prije biti vidljivi.

 

Vježbaj trbušnjake za vrijeme reklama

Ako planiraš provesti večer na kauču, to ne znači da ne možeš odraditi i nekoliko vježbi kako bi podignuo broj otkucaja srca i ojačao mišiće. Za vrijeme jedne reklame napravi izdržaj, a za vrijeme druge trbušnjake. Za vrijeme ostalih reklama izvodi marince.

 

Hidratacija

 

Biraj što piješ

Pića su najčešće način unošenja kalorija o kojem uopće ne razmišljamo. Visokokalorična pića zamijeni zdravijim alternativama. Svoju jutarnju dozu kofeina, umjesto bijelom kavom s karamelom, unesi crnom kavom, a coca colu zamijeni gaziranom vodom. Drži se ovoga nekoliko tjedana - osjetit ćeš razliku.

 

Vježbaj i dok kuhaš

Dok pripremaš ručak ili večeru, iskoristi vrijeme čekanja da mikrovalna pećnica odradi svoje za vježbu. Tih pet minuta, ili manje, izvodi marince ili trči na mjestu – to će ti zasigurno podignuti puls. Dok čekaš da se nešto ispeče u pećnici, odradi kružni trening. Minuta čučnjeva, minuta trčanja na mjestu, minuta marinaca i minuta odmora, a onda sve ispočetka dok vrijeme ne istekne!

 

10,000 koraka

Nabavi pedometar ili mobilnu aplikaciju koja broji korake.10,000 koraka dnevno neće biti problem postići onima koji rade stojeći, poput medicinskih sestara ili prodavača. No mnogi bi se mogli iznenaditi koliko se malo kreću tijekom dana. Svjesno se potrudi postići 10,000 koraka dnevno i to će imati vrlo povoljan utjecaj na tvoje zdravlje.

 

 

Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak
Pogledaj profil osobe Marija Gojević-Zrnić

Pretplatite se za ekskluzivne ponude:

Connect with us
flag
2024 © 2018 The Hut.com Limited, tvrtka registrirana u Engleskoj i Wales-u (broj tvrtke 05016010) na adresi Voyager House, Chicago Avenue, Manchester Airport, M90 3DQ.
Platite sigurno sa
  • AMEX
myprotein