Uncategorized

Salsando – novi hit u Hrvatskoj

myprotein salsando

Salsando je potpuno novi pristup plesnoj rekreaciji i grupnom fitnesu uz glazbu koji pretvara latinoameričke plesove u zabavan aerobni trening. Program vodi tim latinoameričkih plesačica educiranih na Kineziološkom fakultetu i ostalim fitnes i sportskim učilištima. Obuhvaćeni su plesovi kubanskog (salsa, cha-cha), karipskog (bachata, merengue) i brazilskog (samba, lambada, zouk) porijekla. Program je u potpunosti autorsko djelo plesne škole Habanera, a osmislile su ga trenerice Iva i Jelena Kopčić. Nastao je 2016. godine pod imenom Salsa fitness i održavao se u tri grupe. Danas kao Salsando broji preko 250 polaznica u desetak grupa na raznim lokacijama po cijelom Zagrebu, Zaboku i Velikoj Gorici, a u planu su i mnoga druga mjesta.

Uz zavodljive latino ritmove, Salsando poboljšava kondiciju i gradi fit zdravo tijelo. Pravilnim izvođenjem plesnih elemenata tijelo postaje uspravno, ženstveno i elegantno, a mišići čvrsti i vretenasti. Program je kreiran tako da nema agresivnih opterećenja na zglobove (pogotovo koljena), skokova ni akrobacija. Ples je odičan odličan oblik rekreacije jer aktivira mišiće stabilizatore koji su vrlo bitni kod pravilnog držanja, posebno onima koji većinu dana provode u sjedećem položaju ili su primorani dugo stajati. Svaki trening započinje zagrijavanjem i završava istezanjem, a sve vježbe su osmišljene tako da razvijaju mišiće i njihovu fleksibilnost kako bi tijelo bilo spremno za nove plesne pokrete.

Salsando se pleše bez plesnog partnera, ali svi koraci koji se uče primjenjivi su i u paru. Ovo je program za sve žene koje se žele dva puta tjedno po sat vremena opustiti, isplesati, naučiti ženstveno plesati cijelim tijelom, i u isto vrijeme odraditi dobar trening. Dokazano je da ples ima pozitivan učinak na mentalno zdravlje jer je jedan od najlakših načina za oslobađanje od stresa, toliko je zabavno da niste ni svjesni da se znojite i ozbiljno trenirate!

Sve dodatne informacije, kao i mnoštvo plesnih videa i slika koji pokazuju kako ovaj program izgleda i koliko je zabavan, možete pronaći na Facebook stranici http://www.facebook.com/SalsaFitnessHrvatskaMarija Gojević-Zrnić

Marija Gojević-Zrnić

Pisac i stručnjak


Provjeri super ponude i popuste! KUPI ODMAH