Skip to main content
Prehrana

KAKO ZAVOLJETI ZOBENE PAHULJICE?

KAKO ZAVOLJETI ZOBENE PAHULJICE?
Lovro Gmaz
Autor6 godina Prije
Pogledaj profil osobe Lovro Gmaz

Donosimo 3 načina pripreme zobene kaše - za svačiji ukus ponešto.

Zobene pahuljice prava su muka za početnike zdrave prehrane. Nemaju nikakav okus i toliko su tvrde da ih je gotovo nemoguće žvakati. Nakon što probate zobenu kašu na naš način, sigurni smo da ćete promijeniti mišljenje o tim pahuljicama. Svaki dan isprobajte jedan od recepata koji vam donosimo kako biste pronašli savršenu zobenu kašu za vas.

 

1. NOĆNE ZOBENE U MLIJEKU

 

Ne, ne jedu se noću, već se tada pripremaju. Same...dok vi spavate. Prije spavanja u 2-3 dcl malomasnog mlijeka (možete ga dodatno razrijediti vodom) dodajte 50-60 grama zobenih pahuljica. Zdjelicu u kojoj pripremate poklopite ili prekrijte aluminijskom folijom i stavite u hladnjak. Ujutro kada ustanete čekat će vas doručak. Pahuljice će omekšati i popiti dio tekućine, pa po potrebi dodajte još mlijeka. Kako biste zasladili pahuljice u njih umiješajte malo meda i to je sve.

 

 

2. ZOBENA KAŠA SA SUHIM VOĆEM I CIMETOM

 

Prava zimska poslastica za vaš doručak. U zdjelicu usipajte zobene pahuljice s dodatkom suhih datulja, brusnica, grožđica, marelica ili drugog suhog voća po izboru i prelijte ih vrelom vodom. Vode treba staviti tek toliko da pokrije pahuljice. Dok se spremate za posao ili školu pustite pahuljice da odstoje otprilike 5 mininuta ili dok ne pope svu vodu. Zatim posipajte cimetom u prahu, promiješajte i vaša je kaša spremna. Prvi griz možda neće biti zadivljujuć, no nakon par njih očarat će vas slatkoća voća.

 

3. ZOBENA KAŠA S WHEYOM I BANANOM

 

U zdjelicu usipajte 60g zobenih pahuljica i prelijte ih s tek toliko vrele vode da se prekriju pahuljice. Ostavite 5 minuta da odstoji. Nakon toga usipajte 1 mjericu vaših najdražih whey proteina (naša preporuka: Myprotein Impact Whey Protein, okus čokolada) i dobro promiješajte. Na kraju u kašu narežite pola banane.

Naši se članci trebaju koristiti samo u informativne i obrazovne svrhe te nisu namijenjeni za medicinski savjet. Ako ste zabrinuti za svoje zdravlje, obratite se stručnoj osobi prije uzimanja prehrambenih dodataka ili uvođenja značajnih promjena u prehrani.

Ja sam Lovro Gmaz iz Oroslavja i imam 20 godina. Student sam elektrotehnike. Trostruki sam državni prvak u bench pressu, a time se bavim već 5 godina. Svojim člancima koji sadrže primjere treninga i zdrave recepte najviše želim pomoći početnicima, onima koji još sami ne znaju puno o tome.

Pretplatite se za ekskluzivne ponude:

Connect with us
flag
2024 © 2018 The Hut.com Limited, tvrtka registrirana u Engleskoj i Wales-u (broj tvrtke 05016010) na adresi Voyager House, Chicago Avenue, Manchester Airport, M90 3DQ.
Platite sigurno sa
  • AMEX
myprotein