Skip to main content
Prehrana

Priprema obroka unaprijed

Priprema obroka unaprijed
Lovro Gmaz
Autor6 godina Prije
Pogledaj profil osobe Lovro Gmaz

Opće je poznato da je priprema ključ svake kvalitetne prehrane. Pomoći ćemo vam kako ne biste došli u nepriliku kupnje proizvoda iz raznih pekara ili, još gore, izbjegavali jesti dok niste kod kuće.

S obzirom da pola dana provedemo na poslu ili u školi, važno je da sa sobom uvijek ponesemo kvalitetan obrok. Znamo da velik broj ljudi nema sate i sate vremena za pripremu obroka, pa donosimo recepte koje možete iskoristiti kako ne biste potrošili dragocjeno vrijeme.

Izdvojite par sati jedan dan u tjednu i pripremite obroke za slijedećih 7 dana. Evo i kako.

 

Ričet

 

Pripremite količinu mesa i ječmene kaše koliko vam prema izračunu makronuteijenata odgovara za 3 obroka. Mi smo koristili 300g mesa i 90g kaše. Na sitno isjeckajte luk i mrkvu (mi smo koristili 2 luka i 1 mrkvu). U lonac stavite povrće, začine po želji, ječmenu kašu, meso i dimljenu kost koja će jelu dati još finiji okus. Sve zalijte vodom i kuhajte 1,5h. Pred kraj prepržite žlicu integralnog brašna na malo kokosovog ulja i prelijte ga hladnom vodom, te dodajte u varivo koje je pri kraju. Kuhajte još 10-ak minuta, a zatim ohladite i pakirajte u posudice. U hladnjaku čuvajte čak do 3 dana.

 

Bombastični keksi

 

U posudu umješajte slijedeće sastojke tako da dobijete smjesu malo gušću od one za palačinke.

U smjesu dodavajte zobene pahuljice dok ne postane dovoljno gusta za oblikovanje keksa. Na papir za pečenje žlicom stavljajte dijelove smjese željenog oblika. Pecite na 170 stupnjeva 10-15 min, ovisno o debljini. Osim što su ukusni, keksi su bogati kvalitetnim kalorijama koje će vas držati sitima nekoliko sati. Mogu se čuvati do tjedan dana na sobnoj temperaturi, u plastičnoj kutiji za hranu.

Fit pizza

 

Od svježeg kvasca otopljenog u vodi, integralnog brašna i malo soli napravite tijesto. Pustite ga da se digne, a zatim oblikujte pizzu ili više malih pizzetta. Na oblikovano tijesto dodajte pasiranu rajčicu, nemasnu šunku, mozzarellu i ostale dodatke po želji. Pecite 10-ak minuta u pećnici zagrijanoj na najjače. Ohladite, pakirajte u vrećice za zamrzivač i zamrznite. Prije posla ili škole uzmite iz zamrzivača i do vaše pauze će se odmrznuti. Mogu se čuvati do mjesec dana u zamrzivaču.

 

Osim hrane koju smo pripremili kod kuće, Myprotein proteinske čokoladice i whey u shakeru nezaobilazni su predmeti u svakoj torbi!

Naši se članci trebaju koristiti samo u informativne i obrazovne svrhe te nisu namijenjeni za medicinski savjet. Ako ste zabrinuti za svoje zdravlje, obratite se stručnoj osobi prije uzimanja prehrambenih dodataka ili uvođenja značajnih promjena u prehrani.

Ja sam Lovro Gmaz iz Oroslavja i imam 20 godina. Student sam elektrotehnike. Trostruki sam državni prvak u bench pressu, a time se bavim već 5 godina. Svojim člancima koji sadrže primjere treninga i zdrave recepte najviše želim pomoći početnicima, onima koji još sami ne znaju puno o tome.

Pretplatite se za ekskluzivne ponude:

Connect with us
flag
2024 © 2018 The Hut.com Limited, tvrtka registrirana u Engleskoj i Wales-u (broj tvrtke 05016010) na adresi Voyager House, Chicago Avenue, Manchester Airport, M90 3DQ.
Platite sigurno sa
  • AMEX
myprotein