Skip to main content
Lifestyle

SPORTSKA OPREMA – SAVJETI ZA POČETNIKE

SPORTSKA OPREMA – SAVJETI ZA POČETNIKE
Ivana Lončarek
Autor6 godina Prije
Pogledaj profil osobe Ivana Lončarek

Odlučio/la si se početi s treninzima, imaš volju i ciljeve koje želiš postići, ali muči te što obući za trening i što se sve treba naći u tvojoj sportskoj torbi?

Kako bi riješio/la svoje dileme, donosimo ti nekoliko savjeta što je sve potrebno za početak treniranja.

 

SPORTSKA ODJEĆA

 

Odgovarajuća odjeća je vrlo bitna stavka koja utječe na kvalitetu treninga. Ne možemo se pojaviti u teretani ili na trčanju u trapericama, nekoj dekoltiranoj majici i slično jer trening nije mjesto gdje smo se došli pokazivati već znojiti.

Sportska odjeća prije svega mora biti udobna i funkcionalna, a isto tako su i važni materijali od kojih je napravljena.

Moja preporuka je da to budu sintetički materijali koji sadrže elastin jer udaljavaju znoj od našeg tijela zbog čega ćemo se tijekom vježbanja osjećati komotnije i ne ograničavaju kretnje prilikom izvođenja određenih vježbi. Puno manje se gužva nego pamuk, a bolje izgleda.

Ono što bi svatko za početak trebao nabaviti je sportska trenirka donji (ženska i muška) i gornji dio (ženska i muška ), kratke hlače, sportske tajice, majica kratkih rukava ili bez rukava (ženska i muška).

Iako sam ranije spomenula da je prilikom odabira odjeće za trening najbitnije da je ona udobna i funkcionalna, Myprotein nudi opremu u kojoj ćete sigurno i dobro izgledati.

 

SPORTSKA OBUĆA

 

Obuća je također vrlo važan čimbenik. Nije svejedno da li ćemo na trening doći u "starkama" i tenisicama za trčanje. Bitno je da odaberete sportsku obuću koja će vam biti udobna i pružiti određenu anatomsku potporu. Danas postoje određene prodavaonice gdje vam skeniraju stopala i analiziraju hod, te vam prema tome preporuče ono što bi bilo najbolje za vas i vaš trening.

 

SPORTSKA TORBA I DODACI

 

Vaša sportska torba ili ruksak  trebali bi sadržavati sljedeće:

  • bocu s vodom ili nekim sportskim napitkom,

  • ručnik ili prostirku za istezanje ili neke vježbe koje izvodimo na podu,

  • roler kojim možete dodatno zagrijati ili opustiti mišiće,

  • gume za istezanje.

 

Ovo su neke od potrebnih stvari koje ne bi bilo loše nabaviti jer će nam olakšati proces treniranja.

Već 15 godina se aktivno bavim atletikom i glavna disciplina mi je 100 metara s preponama, a u dvorani 60 metara s preponama. Imam 26 godina i iako sam sve podredila atletici, redovno i u roku sam 2016. godine diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu – smjer Računovodstvo i revizija, a 2017. završila i Akademiju za digitalni marketing. Dugoročan sportski cilj su mi Olimpijske Igre u Tokyu, a kroz članke želim podijeliti neke svoje savjete, treninge i zdrave navike koje mi pomažu u ostavrenju mog cilja, a možda budu korisni i čitateljima.

Pretplatite se za ekskluzivne ponude:

Connect with us
flag
2024 © 2018 The Hut.com Limited, tvrtka registrirana u Engleskoj i Wales-u (broj tvrtke 05016010) na adresi Voyager House, Chicago Avenue, Manchester Airport, M90 3DQ.
Platite sigurno sa
  • AMEX
myprotein