Skip to main content
Lifestyle

Smanji unos šećera

Smanji unos šećera
Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak6 godina Prije
Pogledaj profil osobe Marija Gojević-Zrnić

Želiš smanjiti unos šećera? Osjećaš se ovisno o šećeru? Imamo 5 vrhunskih savjeta koji će ti pomoći u smanjivanju unosa slatkog pomoću nekoliko lakih trikova za smanjivanje šećera! Ovo je tvoj prvi korak prema zdravijoj i sretnijoj verziji sebe…

 

 

#1 Informiraj se

Prije nego poludiš i pobacaš sve iz hladnjaka, zaustavi se na trenutak i upoznaj sa službenim preporukama o unosu šećera i s razlikom između prirodno prisutnih šećera (u voću, povrću, mliječnim proizvodima) i dodanim šećerima (u slatkišma). Kada si u nedoumici, prvo pročitaj sastojke, a ako u popisu otkriješ šećer, med ili sok šećerne trske, usporedi proizvod s verzijom bez okusa – to bi te moglo prosvijetliti!

 

#2 Razmisli prije nego popiješ

Izbaci zaslađena pića iz svog doma kako bi izbjegao kušnju i uvijek pri ruci imaj bocu vode. I zapamti – jedna limenka gaziranog pića može sadržavati i do 11g šećera i 43 kalorije – zato ga preskoči!

 

#3 Zavaraj svoje okusne pupoljke

Sljedeći put kada ti bude teško oduprijeti se slatkom, natoči si topli napitak. Čaj od mente, đumbira ili lista čajevca zadovoljit će tvoju želju za slatkim bez prekomjernog unosa šećera. S toliko vrsta čajeva između kojih možeš birati, nikad ti neće dosaditi.

 

#4 Kupuj punog želudca

Kažu da ono što nemaš kod kuće, nećeš niti htjeti pojesti. Ovo se čini prilično jednostavno – sve dok se nađeš u trgovini, umirući od gladi! Kako se nezdrave poslastice ne bi našle u tvojoj košarici, pojedi mali (zdravi) međuobrok prije no što se zaputiš u trgovinu. Bolje spriječiti nego liječiti!

 

 

#5 Opskrbi se slatkišima iz prirode

Ne sadrže dodane šećere, zadovoljit će tvoju želju za slatkim i dulje će te zasititi – možeš li poželjeti više? Svježe voće uvijek je dobar izbor. Naš je savjet da izbjegavaš sušeno voće. Proizvođači često dodaju šećer, koncentrate ili sirupe kako bi poboljšali okus, a to ne želimo!

 

Naši se članci trebaju koristiti samo u informativne i obrazovne svrhe te nisu namijenjeni za medicinski savjet. Ako ste zabrinuti za svoje zdravlje, obratite se stručnoj osobi prije uzimanja prehrambenih dodataka ili uvođenja značajnih promjena u prehrani.

Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak
Pogledaj profil osobe Marija Gojević-Zrnić

Pretplatite se za ekskluzivne ponude:

Connect with us
flag
2024 © 2018 The Hut.com Limited, tvrtka registrirana u Engleskoj i Wales-u (broj tvrtke 05016010) na adresi Voyager House, Chicago Avenue, Manchester Airport, M90 3DQ.
Platite sigurno sa
  • AMEX
myprotein