Skip to main content
Recepti

Cheesecake od Limete i Avokada | Cheesecake Bez Pečenja

Cheesecake od Limete i Avokada | Cheesecake Bez Pečenja
Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak6 godina Prije
Pogledaj profil osobe Marija Gojević-Zrnić

Ovaj cheesecake od limete i avokada će postati tvoj omiljeni veganski cheesecake recept ikada - koji se ne peče.

Ljubitelji avokada, slušajte - ovaj cheesecake od limete i avokada će promijeniti sve što ste ikada znali o veganskom cheesecake kolaču.

Izrađen je s potpuno prirodnim sastojcima, plus, nema rafiniranog šećera, mliječnih proizvoda i brašna.

Punjenje je napravljeno od orašastih plodova (klasična veganska zamjena za mliječne proizvode u ovoj vrsti kolača) i avokada, a zatim je zaslađena s limetom i bananom. Ako niste znali, avokado daje čudesnu kremastu teksturu veganskim cheesecake kolačima i prekrasnu zelenu nijansu koja ih čini super fotogeničnima.

Ako ste alergični na orašaste plodove, bademe u kori možete zamijeniti s kakao komadićima a indijske oraščiće u punjenju s više avokada. Kod punjenja, jednostavno zamijenite indijske oraščiće za isto toliko avokada po težini te dodajte 4 žlice kokosovog ulja kako biste osigurali da se sastojci povežu.

Klikni kako bi se prebacio na nutritivne vrijednosti.

 

Broj porcija: 6

Sastojci

Za Koru:

 70g Badema ili Kakao Komadića  2 žlice zobenih pahuljica  1 žlica Kokosovog ulja (otopljenog)  3-4 meke datulje bez koštica

Za Kremu:

 140g Indijskih Oraščića* natopljenih u kipućoj vodi barem 1h**  1/2 zrelog avokada  2 žlice Kokosovog ulja (otopljenog na sobnoj temperaturi)  2 žlice javorovog sirupa/agavinog sirupa ili vašeg najdražeg sladila u sirupu  1/2 zrele banane  Sok i korica od 1 limete

*Kako bi punjenje bilo bez orašastih plodova, jednostavno zamijenite indijske oraščiće za 140g avokada i 4 žlice kokosovog ulja kako bi se masa držala skupa s obzirom na to da će se kokosovo ulje stvrdnuti na sobnoj temperaturi.

**Kako bi natopio svoje indijske oraščiće, jednostavno ih ubaci u vatrostalnu posudu i prelij s kipućom vodom. Pusti ih barem 1h te onda ocijedi vodu. Indijski oraščići će biti super-kremasti - savršeni za vaš veganski cheesecake.

 

Priprema

1. Da biste napravili koru od kolača, ubacite bademe u multipraktik i pulsirajte nekoliko sekundi kako bi postigli grubu konzistenciju brašna.

2. Dodajte valjanu zob, otopljeno kokosovo ulje i meke datulje te sve ponovno promiješajte sve dok ne postignete lagano ljepljivu, mrvljivu smjesu.

3. Ulijte mješavinu u mali kalup za kolače, oko 20 cm (najbolje s odvojivim dnom), i čvrsto pritisnite smjesu u kalup i oko strane kako bi stvorili koru.

4. Stavite u zamrzivač dok pripremate kremu - oko 10 minuta minimalno kako bi se ukrutilo kokosovo ulje.

5. Zatim u multipraktik ubacite indijske oraščiće (ako ih koristite), avokado, kokosovo ulje, sirup, bananu, sok limete i koru te sve blendajte dok ne postane kremasto bez grudica. Možete dodati još zaslađivača ili soka limete po želji.

6. Sada dodajte kremu kori te ostavite u hladnjaku 1-2 sata. Nakon toga, dekorirajte s tankim kriškama limete te servirajte. Držati u hladnjaku.

 

Sviđa vam se ovaj recept? Isprobajte ove zdrave recepte.

 

NUTRITIVNE INFORMACIJE PO KRIŠKI

Cheesecake od Limete i Avokada | Cheesecake Bez Pečenja

 

Kalorije 292 kcal  189 kalorija iz masti
% Daily Vaule*
Masti 21 g 32%
Ugljikohidrati 23 g 8%
Proteini  7g 14%

*Postotak dnevne vrijednosti temelji se na dnevnom unosu od 2000 kalorija

Marija Gojević-Zrnić
Pisac i stručnjak
Pogledaj profil osobe Marija Gojević-Zrnić

Pretplatite se za ekskluzivne ponude:

Connect with us
flag
2024 © 2018 The Hut.com Limited, tvrtka registrirana u Engleskoj i Wales-u (broj tvrtke 05016010) na adresi Voyager House, Chicago Avenue, Manchester Airport, M90 3DQ.
Platite sigurno sa
  • AMEX
myprotein