100% Ksantan Guma
* Rezultati pojedinca mogu varirati *
Xanthan gum je jedan od najučinkovitijih izvora dijetalnih vlakna koji su dostupni. Može se koristiti kako bi se dodala tekstura hrani bez potrebe za glutenom i potpuno je netoksičan. Xanthan gum proizvodi se tijekom fermentacije šećera zbog Xanthomonas Campestris bakterijea, i to je biopolimer koji je strukturiran kao cluloza.
Puno ljudi vjeruje da je pronaći vlakna u prehrani velik problem, osobito ukoliko ne jedu dovoljne količine voća i povrća. Xanthan gum, u obliku suplementa dodaje u prehranu normalne količine vlakana
Za sve one koji nisu u mogućnosti konzumirati gluten u prehrani i ovo je odgovarajuća alternativa i za kuhanje. Općenito hrana bez glutena manjkava je u teksturi i gustoći. Dodavanjem Xanthan gum suplementa prilikom kuhanja umaci dobijaju na jačini bez dodataka značajne količine kalorija.
Ne postoje nuspojave ukoliko se Xanthan gum kozumira dulje vremena, a koristan je suplement i za sve one koji pate od IBS. Uzimanje Xanthan gum povećati će unos vlakana i poboljšati probavu, bez potrebe za uzimanjem škrobnih namirnica koje mogu pojačati bolove.
Često kupljeno zajedno