Recepti

Zdravi Pureći Twizzleri | Throwback Thursday Recept

Prisjeti se omiljenog jela iz djetinjstva s ovom zdravom verzijom  Purećih Twizzlera!

Zbog toga što su imali previse sumnjivih sastojaka i masti, Twizzleri su izbačeni sa školskih menija još 2005., ali nama jako nedostaju. Na sreću, možeš napraviti svoje, zdrave Pureće Twizzlere s 5 jednostavnih sastojaka! Lako ih je napraviti, ne sadržavaju mnogo masti i ugljikohidrata, a bogati su proteinima  – a za tebe smo pripremili i recept za zdravi kečap kako bi ih upotpunio!

 

Porcija: 4

Sastojci

Za twizzlere:

4 pureće kobasice

3 žl običnog ili integralnog brašna

2 bjelanjka (istučena)

50g integralnih krušnih mrvica

2 čžl kokosovog ulja (topljenog)

Za kečap:

150g umaka od rajčice

3 žl Organskog Javorovog Sirupa

1.5 žl jabučnog octa

1 čžl origana

Prstohvat soli i crnog papra

 

Postupak

  • Zagrij pećnicu na 180 °C.
  • Zatim stavi lonac s vodom na vatru i dodaj kobasice od puretine. Kuhaj kobasice najmanje 10 minuta ili dok više ne budu ružičaste u sredini.
  • Nakon kuhanja stavi svaku kobasicu po duljini na dugačak drveni štapić za ražnjić, pa pažljivo ih izreži u spiralu.
  • Povuci spirale kobasice duž štapića s obje strane, tako da vise nalikuju tvom omiljenom jelu u djetinjstvu.
  • Sada pripremi malu zdjelu s brašnom, zatim još jednu s bjelanjcima i treću s krušnim mrvicama. Uvaljaj svaku kobasicu u brašno, zatim bjelanjke, i na kraju, krušne mrvice.
  • Kobasice posloži na lim za pečenje i pokapaj s rastopljenim kokosovim uljem. Peci 10-15 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđe.
  • Dok čekaš twizzlere da se ispeku, napravi svoj zdravi kečap miješanjem svih sastojaka u zdjelici.
  • Kada su pečeni, umoči svoje twizzlere u umak i uživaj u sjećanju na djetinjstvo na zdrav način!

 

Makronutrijenti po twizzleru:

Kcal: 175

Proteini: 18g

Ugljikohidrati: 10g

Masti: 6g

Nema tagova na post



Myprotein

Myprotein

Autor


Provjeri super ponude i popuste! KUPI ODMAH