Recepti

ZAGOSKA KRUMPERAČA NA FIT NAČIN

Ako ste ljubitelj slanih sirnih užitaka, oduševit će vas zdrav recept za zagorsku krumperaču. Neka vam ne bude žao niti jednog pojedenog komada jer ova je poslastica bogata proteinima i kvalitetnim ugljikohidratima koji su nam potrebni nakon treninga. Vrlo je jednostavna za napraviti čak i onima koji nisu kulinarski majstori.

U nastavku donosimo recept.

 

Sastojci:

  • 2 manja krumpira
  • pola kilograma integralnog brašna
  • pola litre vode
  • sol
  • 1 žličica kokosov ulja
  • pola kilograma posnog sira
  • 1-2 jaja

 

Priprema:

1. Ogulite 2 manja krumpira i dobro ih skuhajte u slanoj vodi. Kada je kuhan, utisnite ga kao da radite pire, zatim pustite da se ohladi.

2. Pripremite tijesto od pola kilograma integralnog brašna, otprilike pola litre vode, velikog prstohvata soli i žličice kokosovog ulja. Tijesto ostavite da odstoji dok se krumpir ne ohladi.

3. U posudu s hladnim krumpirom dodajte pola kilograma posnog sira, 1 ili 2 jaja (jedno je dovoljno, no za više proteina možete staviti i 2), sol i žlicu kukuruznog brašna (nije obavezno; služi da tijekom pečenja zgusne smjesu; ako procijenite da je dovoljno tvrda ne morate staviti brašno).

4. Tijesto tanko razvaljajte tako da bude veće od lima za pečenje. Stavite tijesto na lim premazan kokosovim uljem, na njega namažite nadjev, a tijesto koje visi preko lima preklopite preko nadjeva tako da vam u sredini ostane kocka koja nije prekrita tijestom.

5. Krumperaču premažite jajem.

6. Pecite otprilike 40 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju na 180 stupnjeva.

 

 

Nema tagova na post



Lovro Gmaz

Lovro Gmaz

Autor

Ja sam Lovro Gmaz iz Oroslavja i imam 20 godina. Student sam elektrotehnike. Trostruki sam državni prvak u bench pressu, a time se bavim već 5 godina. Svojim člancima koji sadrže primjere treninga i zdrave recepte najviše želim pomoći početnicima, onima koji još sami ne znaju puno o tome.


Provjeri super ponude i popuste! KUPI ODMAH