Prehrana

AROMATIZIRANI FIT KRUH

Sastojci:

  • Kukuruzno brašno
  • Raženo brašno
  • Voda
  • Svježi kvasac
  • Prašak za pecivo
  • Šećer
  • Sol
  • Peršin
  • Bosiljak
  • Origano
  • Češnjak
  • Parmezan
  • Sezam
  • Kokosovo ulje
  • Svinjska mast

 

Priprema:

 

1. U zdjelu staviti 1 veliku šalicu kukuruznog brašna i preliti ga s 2dcl vrele vode. Dobro promješati i ostaviti da se ohladi.

2. U 2dcl mlake vode staviti pola čajne žlićice šećera, promješati i dodati prstima rastrgan svježji kvasac. Ostaviti 15-ak minuta da odstoji na toplom.

3. Pripremiti smjesu začina po želji. Mi smo koristili sušeni bosiljak, peršin i origano, žlicu parmezana i 2 češnja svježjeg češnjaka.

4. Kada se smjesa od kukuruznog brašna ohladi i kvasac nabubri, u zdjelu sa smjesom od kukuruznog brašna dodati preostale sastojke: kvasac, 800g raženog brašna, prašak za pecivo, 3 prstohvata soli, večinu smjese začina 3 dcl vode, 1 žlicu rastopljenog kokosovoh ulja i pola žlice rastopljenje svinjske masti. Sve sastojke dobro izmiksati mikserom sa spriralnim nastavcima.

5. Dobivenu smjesu premjestiti u lim za pečenje premazan kokosovim uljem. Mokrim rukama raspirediti smjesu i izgladiti. Izglađenu smjesu nožem prerezati na pola po duljini kako bismo nakon pečenja lako prepolovili kruh na 2 uže štruce.

6. U ostatak smjese začina dodati malo otopljenog kokosovog ulja i time premazati kruh. Posuti sezamom.

7. Lim staviti na toplo i ostaviti pola sata da se diže. Mi smo stavili u pečnicu zagrijanu na 50 stupnjeva. Nakon što se digne upaliti pečnicu na 160 stupnjeva i ventilator. Kada se kruh tijekom pečenja dovoljno zažari pokriti ga aluminijskom folijom kako ne bi previše potamnio odozgo.

8. Gotov kruh pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti sat vremena da se malo ohladi.

*Po želji se u kruh mogu dodati razne sjemenke i šaka zobenih pahuljica.

*Kruh se može zamrznuti i stajati u škrinji tjednima dok ga hitno ne zatrebate.

*Ovakav kruh možete jesti nekoliko dana i još uvijek će biti ukusan kao i prvog dana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nema tagova na post



Lovro Gmaz

Lovro Gmaz

Autor

Ja sam Lovro Gmaz iz Oroslavja i imam 20 godina. Student sam elektrotehnike. Trostruki sam državni prvak u bench pressu, a time se bavim već 5 godina. Svojim člancima koji sadrže primjere treninga i zdrave recepte najviše želim pomoći početnicima, onima koji još sami ne znaju puno o tome.


Provjeri super ponude i popuste! KUPI ODMAH