Recepti

Recept za lazanje s niskim udjelom ugljikohidrata

Lazanje u kalupu za kruh | Priprema obroka s niskim udjelom ugljikohidrata za 3 dana

Jedu ti se lazanje, ali ne želiš cijelu tepsiju? Probaj ih napraviti u kalupu za kruh!Jednostavno ćeš dobiti 3 porcije za 3 dana obroka .

Ove su lazanje u kalupu za kruh idealan visoko proteinski obrok s malo ugljikohidrata i zadovoljit će tvoju potrebu za svima omiljenim lazanjama.

Za: 3 porcije

Potrebna oprema: Kalup za kruh

Sastojci

1 čžl kokosovog ulja

1 bijeli luk, nasjeckan na veće komade (ili 1 žl luka u granulama)

2 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog (ili 1 čžl češnjaka u granulama)

1 žl sušenog origana

350g mljevene puretine

600g nasjeckanih rajčica ili paste od rajčica

400g My Lasagne

1 tikvica

1 čžl morske soli i crnog papra

400g svježeg sira

3 bjelanjka

100g Visoko Proteinski Sir (nariban)

Postupak

#1 Prvo napravi pureći ragu. U tavu na srednje jakoj do jakoj vatri stavi kokosovo ulje. Dodaj luk i pirjaj 3-4 minute, a zatim dodaj češnjak i pirjaj još 2 minute (ako koristiš ove začine u granulama dodaj ih nakon sljedećeg koraka).

#2 Zatim, dodaj mljevenu puretinu i raskomadaj ju uz pomoć špatule, a zatim pusti da dobije zlaćanu boju uz povremeno miješanje. Umiješaj origano, ½ čžl soli i papra i rajčice te pusti da ključa na laganoj vatri oko 10 minuta.

#3 Dok čekaš, vilicom promiješaj bjelanjke i svježi sir s ostatkom soli i papra. Ostavi sa strane. Uključi pećnicu na 200°C ili 180°C s uključenim ventilatorom.

#4 Sada možeš pripremiti tikvice i tjesteninu za lazanje. S gulilicom za povrće od tikvice napravi duge rezance. Tjesteninu za lazanje operi u cjediljki pod mlazom hladne vode.

#5 Kada pureći ragu bude gotov, možeš početi s pripremom lazanja. Započni sa slojem tikvica kako bi lakše izvadio lazanje kad budu gotove. Zatim naizmjenično slaži sloj ragua, umaka od sira, tjestenine i tikvica. Završi sa slojem tjestenine, zatim umaka od sira i pospi s Visoko Proteinskim Sirom.

#6 Peci 15 minuta poklopljeno aluminijskom folijom, a zatim ukloni foliju, smanji temperaturu za 20°C i peci još 20 minuta.

 

Nutrijenti:

Kcal: 519

Proteini: 64g

Ugljikohidrati: 35g

Masti: 13g

Nema tagova na post



Myprotein

Myprotein

Autor


Provjeri super ponude i popuste! KUPI ODMAH