Prehrana

3 OSVJEŽAVAJUĆA RECEPTA ZA VOĆNE INFUZERE

Dodavanje voća i bilja vašoj vodi je ukusan način da ostanete svježi i hidrirani cijeli dan, bez konzumiranja dodatnih rafiniranih šećera. Također, ovo je odličan način za dobivanje dodatnih vitamina i minerala vašem piću!

Možete probati čitav niz kombinacija  u vašoj voćnoj infuser bočici. Smatramo da kombinacija voća i biljaka  zajedno funkcionira odlično, dajući suptilne, osvježavajuće okuse bez preslatkog okusa. I, koji je bonus? Bez rafiniranih šećera!

Savjet: Iskoristite voće i bilje po drugi put dodavanjem još vode, reinfuzijom!

  1.  Kruška, Cimet & Vanilija

Operite i oljuštite jednu zrelu krušku. Isijecite ju na kriške, zatim dodajte polovinu od toga u vašu voćnu infuzer bočicu (iskoristite drugu polovinu za sutrašnju voćnu infuziju). Isijecite jedan štapić vanilije po dužini i odvojite sjeme, zatim dodajte sjeme i štapić u vašoj voćnoj infuser bočici zajedno sa štapićem cimeta. Napunite bočicu s vodom i ostavite u frižideru najmanje 2 sata ili tokom cijele noći.

 

  1. Jagoda & Ružmarin

Operite i isjeckajte 3-4 jagode. Možete  ukloniti peteljke ukoliko želite pojesti voće kasnije kada popijete infuziranu vodu. Dodajte sjeckane jagode i 2-3 grančice ružmarina u vašu voćnu infuser bočicu, zatim je napunite s vodom. Ostavite u frižideru najmanje 2 sata ili preko noći.

 

  1. Lubenica & Menta

Izvadite male rezane komadiće lubenice i uklonite sjemenke (možete ih sasvim lako izvaditi). Isijecite lubenicu na manje komade, zatim ih dodajte u vaš voćni infuzer. Uzmite oko 10 listića mente i stavite ih na dlan jedne ruke. Zatim drugom rukom udarite listiće da bi se otpustili ispariva ulja iz mente te ih dodajte u voćni infuzer. Ostavite u frižideru najmanje 2 sata ili preko noći.

Nema tagova na postMyprotein

Myprotein

Autor


Provjeri super ponude i popuste! KUPI ODMAH