Protein je jedan od glavnih makronutrijenata kojeg tijelo koristi za izgradnju, obnovu i održavanje mišićnog tkiva, kao i odgovornog za virtualno svaki proces koji se odvija u tijelu uključujući metabolizam i transport nutrijenata. Svatko uključen u intenzivan trening, a želi izgraditi mišićnu masu i/ili smanjiti postotak tjelesne masnoće zna da je protein pritom neizbježan.

Protein je sastavni dio mnogih prehrambenih artikala, ali kvalitetan protein u prahu je fundamentalan izbor za svakoga tko želi uz teške treninge postići svoje ciljeve. Preporučena dnevna količina (RDA) za odrasle je 0.8 grama proteina po kilogramu tjelesne težine, ali za one koji treniraju s opterećenjima preporuča se duplo veća količina proteina, uz preporuku da 20-40% dnavno unešenih kalorija dolazi iz proteina. Proteinski shakeovi i prašci su praktično, efektivno i brzo rješenje koje će vam pomoći unijeti dovoljne količine proteina i podići vaše rezultate na novu, višu razinu.

Proteini za rast mišića

Visokoproteinska dijeta je fundamentalna potreba za mišićni rast, pošto se mišićna vlakna moraju konstantno obnavljati. Česta konzumacija proteina osigurava konstantan dotok aminokiselina koje podržavaju taj proces obnove. Odaberite između najprodavanijih Impact Whey Protein, Whey Isolate za ultimativan rast mišića, ili visokokalorijski gainer kao što je Hard Gainer za brže dobivanje na masi.

Proteini za mršavljenje

Protein ima termogeničku kvalitetu koja pomaže kod mršavljenja. Visokoproteinska dijeta ubrzava metabolizam i dopušta tijelu da mobilizira spremljene masnoće, koristeći ih za energiju. Proteini kao što su Impact Diet Whey i Whey Isolate su dizajnirani posebno kako bi imali manje kalorija i masnoća, čineći ih savršenim u podršci kod skidanja viška masnih naslaga.

Proteini za oporavak

Pozitivan balans dušika je nužan za obnovu mišićnih vlakana, a što se brže ona obnove, brže se tijelo oporavlja, osiguravajući da se čim prije vratite u dvoranu i svježi nastavite s treninzima. Prehrana bogata proteinima osigurava optimalan balans dušika potrebnog za taj brži oporavak. Izaberite proteine kao što su Recovery XS, Bedtime Extreme ili Milk Protein.

Proteini za žene

Žene mogu koristiti iste proteine kao i muškarci, jer je većina formula dizajnirana za oba spola kako bi postigli svoje ciljeve i ispunili dijetne zahtijeve. No, kako su tjelesne kompozicije različite, formulirali smo True Diet kao specifičan proteinski shake za žene koji podržava mršavljenje. Garantirano je to najbolji protein shake za žene.

Whey koncentrat

Whey koncentrat sadrži 82% proteina, brzo se apsorbira, bogat je aminokiselinama i ima nizak postotakmasti i laktoze. Najčešće je korišten proteinski prah na tržištu danas zbog odnosa kvalitete i cijene, idealan je za oporavak i rast mišića, a može se konzumirati u bilo koje doba dana.

Hidrolizirani whey protein

Hydrolizirani whey protein je napredni, brzoapsorbirajući protein koji je prošao kontrolirani tretman enzimima kako bi se osiguralo da čim prije stigne u mišiće, brže od većine ostalih proteina. Najbolje ga je konzumirati odmah nakon treninga kada tijelo ima povećanu potrebu za proteinima. Najčešće ga koriste profesionalni treneri i sportaši.

Whey protein izolat

Whey izolat sadrži impresivnih 90% proteina, dobiven je cross-flow-mikro filtracijom kako bi se osiguralo da sadrži još manje masti, kolesterola i laktoze, čineći ga tako savršenim proteinom za svakoga tko želi zadržati nizak body fat i povećati mišićnu masu.

Micellar Casein Protein

Proizveden od svježeg obranog mlijeka, Miscellar Casein Protein je sporoprobavljajući izvor proteina, idealan za konzumaciju prije spavanja pošto se sinteza proteina iz njega odvija znatno sporije nego kod većine ostalih proteina, te tako otpušta aminokiseline u mišiće tijekom cijele noći.

Proteinski blendovi

Proteinski blendovi kao Total Protein sadrže različite forme proteina kombinirane u jednu praktičnu formulu. Idealno za one koji žele različite stope apsorpcije, jer sadrže brze proteine kao što je whey koncentrat, a također i proteine s prolongiranom apsorpcijom kao što je Micellar kazein.

Noćni protein

Noćni protein je posebno formuliran kako bi opskrbio tijelo svim nutrijentima potrebnim za oporavak i rast mišića dok spavate, pošto je to period za koji znanstvenici tvrde da je vrlo bitan za one koji žele efektivan oporavak od treninga.

Spremni za shake

Potpuno jednakog sadržaja premium kvalitete kao i proteini u prahu, 'spremni za shake' suplementi su precizno dizajnirani da sadrže nutrijente koji će upotpuniti sve potrebe sportaša ovisno o ciljevima. Također su vrlo praktični za nošenje u torbi za gym i brzo se spremaju uz dodatak vode, idealno nakon treninga!

Zamjena za obrok

Precizno mjerena formula koja pruža sve nutrijente iz obroka potrebne organizmu sportaša nalazi se u jednom praktičnom pakiranju. Izaberite između ponuđenih proizvoda kako bi namirili svoje potrebe za važnim nutrijentima s blendom proteina spore apsorpcije, aminokiselinama, ugljikohidratima i esencijalnim mastima.